Obiective turistice și locuri de vizitat

Stațiunea Balneo-climatică Ocna Șugatag

La numai 4 Km., în stațiunea balneo-climatică Ocna Șugatag veți găsi bazine acoperite sau în aer liber și alte spații de agrement. Apa sărată din Ocna Șugatag are proprietăți vindecătoare pentru diverse afecțiuni reumatismale degenerative, post-traumatice și ginecologice.

Mănăstirea Bârsana

Mănăstirea se află în satul Bârsana, pe Valea Izei și este construită pe vatra unei vechi mănăstiri, care a fost desființată în anul 1791. Toate clădirile din incinta mănăstirii sunt executate din lemn de stejar și pietre de râu, de către mesterii din localitate, sub îndrumarea arhitectului Dorel Cordoș, asigurând astfel continuitatea artei cioplirii și îmbinării lemnului.

Mocănița de pe Valea Vaserului

Valea Vaserului este o zonă sălbatecă și plină de farmec, aflată în apropierea orașului Vișeu de Sus. Începând din anul 2000, pe toată durata sezonului de vară, pe Valea Vaserului circulă trenuri cu aburi pentru turiști. Veniți și veți avea parte de o experiență inedită și de o priveliște deosebită.

Cimitirul Vesel Săpânța

Se află în satul Săpânța și este poate singurul cimitir din țară din care vei ieși bine dispus. Stan Ioan Pătraș a încercat să ilustreze întreaga viață a celui decedat în câteva versuri, de cele mai multe ori pline de umor. Dupa moartea lui în 1977 opera lui a fost continuată de ucenicul său Dumitru Pop Tincu.